Andrea Berg har trænet naturligt, løftet jern og svømmet i Aspach. “Jeg formår at holde vejret under vand uden problemer i op til halvanden minut” siger Andrea Berg og udstråler. Belønningen af denne utrættelige træning er imponerende og smukke billeder, der pryder hæftet af Andreas nye dobbelt-CD “Atlantis”. Optagelserne blev foretaget i London, under ledelse af den berømte undervandsfotograf Zena Holloway, og blev opfordret til en sexet Andrea Berg, og gav også en grundlæggende tillid til, at alt vil være fint. For da vi tog de ​​billeder, flød jeg med nogle blylodder på fødderne, på fire meter vand. På denne dybde er det noget truende, men jeg vidste at der var flere dykkere med iltflasker direkte til mig. Så jeg følte mig beskyttet. Så jeg kunne være rolig i vished om, at intet kunne ske med mig. ”

Den ustyrlige lyst det er at tage risici, ikke stoppe og bare svømme i land, men tage nye tag i livet og elske det som det er, trods alt, det er temaet for Andrea Bergs 16ne album “Atlantis”. Andrea trækker på de 25 sange i dette kæmpe arbejde og ikke kun lyrisk, men alle vegne, men hun har også stormet et utæmmet territorium med sin overbevisende musikalsk evne.

Til at indsamle nye ideer, har Andrea ikke kun taget den nødvendige tid (“Jeg kan ikke bare ryste mine tekster ud af ærmet. Jeg ønsker ikke at komme ind i en sådanne rutine, at jeg har brug for at udkomme med et nyt album hvert år.), denne gang har hun været på en kreativ rejse. Med DJ Bobo der har været med ind over “Abenteur” tournéen, er også med ind over “Atlantis” scene show. Andrea og Bobo har været i Las Vegas og se på flere koncerter, så som Celine Dion. De var også en tur i Miami, og der træffede de verdensstjernen Lionel Richie i Los Angeles, hvor det derefter blev til en duet “Angel”.

Ved siden af arbejdede Andrea med nye ideer til en scene, nye sange og i begyndelsen af januar 2013 hendes tv jubilæums show “Andrea Berg – Die 20 jahre show”. “Vi legede med vores kreativitet, og på et tidspunkt blev grundstenen til “Atlantis” lagt om den sunkne by på havbunden. Jeg finder “Atlantis” herlig. Denne mystiske drømme verden giver os den frihed, at gøre alt, hvad vi vil. “Andrea Berg glæder sig allerede til den næste live tour, hun lover et blændende show. ” Showet bliver gigantisk og storagtigt”, siger Andrea Berg om koncerten. Og ” Jeg har det bedste job i verden”.

Internationalt inspireret, tog Andrea med DJ Bobo, men også andre bekendte pop producenter som David Branders og Stefan Pössnicker. De første tolv sange fra Andrea vil ikke kun begejstre de mange fans, men vil også overraske. “Vi har haft en masse sjov som team”, siger Andrea ” Vi havde alle lyst til at eksperimentere, prøve af. Ingen stoppede, og ikke noget er så konstant som en forandring. Jeg finder det vigtigt, at man kan se ud over kanten”.  Sange som “Hallo”, er en der kan få øjnene til blinke “Vorübergehend nicht zu erreichen” eller den der mindre lidt om Abba “Morgen werd ich gehn” har man ikke hørt fra Andrea før. ” Jeg har bevidst indspillet mange sange, formidle den positive energi og lukke lidt lys ind”.

Også Dieter Bohlen, producent og komponist, har været med på de sidste to multiplatin albums “Schwerelos” (2010) og “Abenteuer” (2011), og er også med dennegang, som en del at temet. Fra Bohlen stammer musiken og produktionen af de første 13 sange på den første CD, også den første single “Das gefühle”. “Dieter bruger sit store arbejde med Andrea Berg, som det menneske hun kender” siger den 47 årige. Hvad der dukker op på den samlede musikscene lige nu, er klart det opfriskende og varierende album “Atlantis”. Grænsen mellem schlager og pop musik er altid gennemtrængende, egentligt går det så godt som aldrig før. Andrea: ” Her og der er produktionen måske lidt anderledes, men i princippet er alt supert, tysktalende popmusik. Jeg ser med stor glæde på hitlisterne og ser, at ca. halvdelen synger på tysk sprog”.

De 25 nye sange er så forskellige og har mange facetter rent musikalsk, så følsomme, ekstrem ærlige og er Andrea Bergs nye tekster. En af de første linier, hun skrev, lyder: “Nicht irgendwann/heute fängt das Leben an”. En vigtig sætning, som er indarbejdeet i sangen er “Nicht irgendwann”. “I øjeblikket har jeg en vanvittig lyst til livet” siger Andrea leende. “Jeg lever stærkt her og nu og nyder hvert øjeblik”. Hun har lavet et eksperiment. “Hvis du fortæller dig selv ofte nok, jeg ser frem til, så bliver du virkelig i godt humør“.  Især er det vigtigt, at vær åben gennem livet, vær vågen og slå autopiloten fra.

_PIC3419v2

At død og sorg er i livet, og skal sige farvel accepteres, ingen ved det bedre end Andrea Berg. Forud for hendes enestående karriere, der har varet i 20 år indtil videre, har hun solgt 13 millioner album, har fået utallige recorder og priser, arbejdede Andrea som sygeplejerske på en onkologisk afdeling på et hospital. I mange år støttede hun lidenskabelig et hospi i Krefeld. For hendes store engagement fik hun i 2008 en fortjenestemedalje. Også privat har Andrea de seneste år haft døden tæt på på livet. For to år siden døde hendes far Jürgen, i foråret og om sommeren, kun med 3 måneds mellemrum måtte hun sige farvel til sine svigerforældre Inge og Karl Ferber. “Jeg har netop det sidste halve år oplevet en masse godt med dem begge, hele familien har været gennem denne rejse, børnene kunne bruge tiden til at sige farvel.  Denne opgave har faktisk taget en masse kræfter, men det har også gjort mig glad”. Teksten til “Zum nächsten leben” har Andrea Berg skrevet direkte til hendes far. Min far han var brandmand. Så jeg siger:  Im nächsten Leben wird er ein Feuervogel sein”.

Også kærligheden synger Andrea om, i al dens mangfoldighed. Ja, at der er glæde, harmoni og personlige kærlighedssange om den store lykke, og om det at være i et lykkeligt kærlighedsforhold. Dog finder man også på “Atlantis” andre facetter. “Der letzte tag im Paradis”, “Davon geht die welt nicht under” og Das gefühle” – disse sange drejer sig om relationer, der omhandler om at partneren ikke er oprigtig, men handler også om bruddet, det nye liv og modet til at starte forfra. “Jeg er overbevidst om, at denne erfaring vil bringe en videre i livet. vigtigst er at du lytter til din mavefornemmelse, fordi din mave altid fortæller det rigtige“. Alle skal selv afgøre, hvilken livsform der passer. “Du kan ikke tvinge loyalitet, det er frivilligt. Hvis folk kan acceptere sine mangler og svagheder, så har de accepteret livet, som det er“. Måske ikke overraskende, at Andreas store hit handler om utroskab “Du hast mich tausendmal belogen”.

“At acceptere livet som et spændende eventyr, at forblive nysgerrig, hvad der sker næste gang, at acceptere smerte og lykke, gør godt for mennesket”. og “Atlantis” er det perfekte ord, lidenskabet i livet. “På et tidspunkt kan du ikke synke dybere ind i stilheden af havet. Pludselig har du jord under fødderne, tager fra med al kraft og svømmer til vand overfladen og får igen luft”.

Andrea er en meget dybsindig kvinde, med mange kloge ord. Det må man sige.

Tidligere artikelAndrea hos ZDF
Næste artikelMorgen med Andrea