Andrea Bergs nye album “Seelenbeben” har været ventet længe, men nu er det her endelig. Men hvordan lyder albummet egentlig og hvad er højdepunkterne ?

Andrea Bergs forrige album “Atlantis” var de kølene elementer som vand og luft, “Seelenbeben” er ild og lidenskab, lige som titler som “Du bist das Feuer”, “Drachenreiter” og “Lass mich in Flammen stehen”. Eller med Andrea Bergs egne ord: “Seelenbeben er for mig livskraft, intensiv kærlighed, følelser. Faktisk et helt spektre af følelser – fra dybe smerter til euforisk lykke. Det er licens til at elske, kærlighed og at acceptere livet og feste”.

14 helt nye sange er der på “Seelenbeben”. Produceret af Dieter Bohlen, der også var med til “Schwerelos”, “Abenteuer” og delvis på “Atlantis” – alle sammen plads 1 albums.

Det går løs med “Lust auf  Pures Leben”, en harmoniseret Schlager i bedste Berg stil, skøn at synge med til og svinge benene. I “Ich werde Lächeln, wenn du gehst´” lyder det: ““Ich werde lächeln, wenn du gehst / Ist mir doch egal, wo du heut schläfst. / Auch wenn ich jetzt nicht atmen kann / ich werd dich vergessen irgendwann.”   “Jeg vil smile, når du går / jeg er ligeglad, hvor du sover i dag./ også selv om jeg ikke kan trække vejret nu / glemmer jeg dig en dag”. Det er Andrea Berg 2016. “Das har die Welt noch nicht gesehen” er om gensidig kærlighed som det højeste nogensinde.

andrea berg cover billede

Titelsangen “Seelenbeben” er en fejlfri Diskofox. “Diese Nacht ist jede Sünde wert” lyder  som “Die Gefühle haben Schweigepflicht”, virker i modsætning til de tre første sange på albummet lidt blandet. Men før flammerne truer, puster Berg til vores fantasier og tager os med “Drachenreiter” ind i verden af fantasi. Andre højdepunkter på albummet er “Märchenschloss” og “Wunderland. også balladen “Sternenträumer” – er et farvel til en elsket, og bliver genfødt i en stjerne drøm – og et omkvæd der kommer fra hjertet “Solang die Erde sich dreht” (Så længe jorden drejer).

“Seelenbeben” er et stærkt album. Og med det har Andrea Berg og Dieter Bohlen endnu engang bevidst, at de har en god kemi. Det er god Schlager med gode toner at synge med på og danse til .

Hvad mener i ?

Tidligere artikelAndrea Berg: Sex er ikke mere vigtigt for hende
Næste artikelUnd wenn ich geh (og når jeg går)