Den alsidige musikgenre, som altid er som en frisk vind og ny stor interesse samt provokere, for nogen kunstnere lykkes det at få en succesfuld karriere.

Med en uafhængig personlighed og  individualitet kan udseende og kreativiteten i schlager området være individuelt, og autentiske musikere finder deres livs midtpunkt. Og væk fra familiens situation har Andrea Berg – som feminin, været et eksempel på i mange år – Netop det centrum har hun fundet.

Andrea Berg er og bliver en ener

0743214800423_600

Hun blev født som Andrea Zellen i 1966 i Krefeld, i dag er navnet Andrea Ferber og er nok mere kendt under kunstnernavnet Andrea Berg. Denne sangerinde kan for nu i over 20 år, få offentlighedens rus fra schlager fans, samt respekterer medie kommunikationen og føre et professionelt liv. Og i øvrigt har Andrea Berg solgt over 10 millioner plader/CD i hele hendes karriere og derfor er det helt fortjent, at hun er en af de mest succesrige schlager stjerner.

De tidlige år af schlager sangerinden

Allerede i en ung alder optrådte hun ved det regionale kaneval og var hendes første optræden – og medierne snusede, Andrea Berg beholdt denne indstilling under hendes “Normale ” karriere. Dette burde snart ændre sig, i 1992 blev et demobånd sendt til produceren Eugen Römer – han var så imponeret og overvældet over hendes stemme, at den følgende uge indspillede de første spor til Berg´s debutalbum. Som medlem af gruppen “Alle für Alle” resulterede i en sejr i SDF hitparade tilbage i 1994.

Gennembruddet

0828767565729_600

Fra den musikalske præmiere stammer kendte hit som “Schasu mir ins gesicht” og også “Kilimandscharo”. Det andet studio album med titlen “Gefühle” bragte hende den forudsagte succes i musikbranchen. Schlageren kom gennem hendes sange “Einmal nur mit dir allein sein” og “Wenn du mich willst, dann küss mich doch” hvor blev der sat ny vind til sejlene og antændte en ny passion og fanskare. Allerede på det tidspunkt skabte Andrea Berg et følelsesmæssigt bånd, som hun stadig opretholder – via i de nye arrangementer og tekster. Fra det andet album er identifikationen med Andrea Berg, dronning – sangen som “Gefühle haben schweigepflicht” var med til dette.

Andrea succes må vi naturligvis ikke glemme og så skete det, at det trejde album “Träume lügen nicht” udkom og hun nåede schlager tronen – i det mindste den kvindelige ærværdige stol. Som single udgivelse “Warum nur träumen” fra albummet, lå det i flere uger på lokale hitlister og modtog prisen for nummer 1 hit. Efter disse lovende resultater kunne der ikke være tale om at stoppe sang karrieren. Og alligevel kom der en lille pause . Det var ikke fordi noget var galt, men grunden var at hun fik en datter. Men allerede i sommeren 1998 kunne fans igen nyde den ukuelige og følsomme sangerinde. “Zwischhen tausend gefühlen” og “Weil ich verliebt bin” kom, og som de tre andre blev succes, udgivet af Andrea Berg.

Man kunne spørge, til nogle titler som “Diese nacht soll nie enden” og “Vielleicht ein traum zuviel” der ikke kan kendes, fordi den afslappende stemme simpelthen griber enhver musikelsker og blev godt præsenteret på forskellige kanaler. Havde en podie plads i forskellige musikshows, hitlister og succesen blev forøget, efterspørgslen på festivaler og Andrea Bergs eget varemærke kom – det skete endelig den 18. Oktober 2000.

Sammenhæng i person

Andrea-Berg-Atlantis-cover

Efter en 10 år succeshistorie, kom den første “Best of” i Oktober 2001. Tolv succes schlager, som fangede fans hjerter, var på albummet, som forblev at være det længst placeret album på hitlisterne i Østrig og Tyskland. Med fire titler repræsenteret på hitlisten kunne man tale om dominans fra Andrea Berg og kritikken kunne ikke længere komme i betragtning – men blev vendt til respekt fra alle.

Det resulterede videre i forskellige produktions priser som ECHO for “Tysktalende schlager” – og faktisk flere gange. Den Goldene stimmfabel, Amadeus Austrian Music Award og flere platin plader blev det også til for sin overlegenhed i schlager – og stadig er hun der for sine fans, og for pressen en af de mest behagelige og hyggeligste medie stjerner i musikbranchen. Naturligvis kunne nye albums og optrædener i verden af tysk schlager ikke mangle. Og i de følgende år arbejde hun flittigt på nyt materiale, så med “Nah am feuer” og Splitternackt” var potentialet for den næste succes dannet.

“Du hast mich tausenmal belogen” var den første gnist, også efter mange år, kunne hun stadig skrive hits og det styrkede Andrea Bergs position som i billede tale til “Stålbeton”. Blandt forskellige komponister – som Dieter Bohlen og DJ Bobo udkom albummet “Zwischen himmel und erde”, “Arbenteuer” og nu også “Atlantis” er endnu en milesten for Andrea Berg, og schlageren. Og så kan den feminien kunstner nyde sin velfortjente succes.

Tidligere artikelAndrea til prøve
Næste artikelBag rampelyset Andrea Berg livet med begejstring