Jeg har ingen konkurrenter, jeg har kollegaer!

Hele livet er et eventyr- med alle op- og nedture. Der er næppe nogen der ved det bedre end Andrea Berg, med albummet som har titlen “Abenteuer”

Andrea, Du har arbejdet omkring et år på det nye album. Hvorfor den indsats?

Det skulle være et autentisk album fyldt med energi. Der er utrolig smukke ballader lige fra hjertet og nogen numre med tempo på, håbet er at der noget for enhver og at mine fans vil elske det.

Hvor hårdt arbejde var det for dig?

Det har været utrolig sjovt. Men det kostede også en masse energi, fordi det er et album hvor hele min sjæl ligger. Den sorg som familien blev ramt af. Det er det særlige ved dette album: For det første er der den smerte man føler og på den anden side er der udstråling af optimisme og gejst for livet.

Hvordan er det at arbejde sammen med Dieter Bohlen i et år. Der vil være kunstnere som ikke holder en dag med ham ……

Ethvert menneske er noget særligt, man er nød til at tilpasse sig de mennesker og det er vigtig at indse. Det er ikke rigtig at bedømme nogen af overfladiske grunde og fordomme. Man skal give alle mennesker en fair chance, lære personligheden at kende. I dette tilfælde er vi begge musikere og jeg kommer skønt ud af det med ham, han er et stort menneske. Vi har på den ene side arbejdet intensiv og på anden siden grinet meget.

Dieter har sagt, at du er super pålidelig og perfekt at arbejde med. Vil du anse dig selv som perfektionist?

Jeg vil levere godt arbejde. Jeg forsøger og lave det bedste og for at lave det bedste skal der et godt forarbejde til . Når man har været i branchen i 20 år , hører det til, at man er pålidelig og arbejder professionelt. Det forventer jeg af alle mine medarbejdere. Så jeg går naturligvis forrest som et forbillede.

Lider perfektionismen undertiden ikke spontaniteten?

Jeg tror, at disse knap 20 år skønt alle de katastrofer jeg har oplevet, kan de passere. I sådanne situationer forholder jeg mig hovedsalig cool og forsøger at løse problemet.

For et par måneder siden spillede du i en schlager parade i Hannover og så tog du et fly til Moska, da dit playback gik i stykker, men du tog det relativ roligt…….

Ja det stemmer, vi kom fra et job og jeg havde mine tekniker, sammen med vores playback, som ikke kom frem sammen med os. En af Nik P’s tekniker hjalp os og vi fik sendt Playbacken via email og det lykkes at komme på scenen alligevel.

Hvor godt er Dieter Bohlen forberedt?

Dieter Bohlen er en arbejdshest, jeg ved  ikke hvordan han gør det, jeg har følelsen af han arbejder 24 timer i døgnet. Skriver man en mail kl 7 om morgen eller kl. 2 om natten så svarer han straks. Det var sådanne vi kommunikerede.

Kan man tale musikalske sjæleven?

Ja det tror jeg. Når vi går i studiet og laver ballader, ligger vi begge vores hjerter og sjæl i det. Dieter har en usandsynlig musikalsk intuition til at gennemføre sådanne ting. Når jeg høre hans melodi, varer det ikke længe før jeg har en passende tekst til og denne gang har jeg specielle tekster skrevet – en til min far, en beskrivelse af kærligheden til gud, i den tid hvor min mor havde det svært. Der er så meget intimitet og sjæl i det. Jeg håber at denne kærlighed vil trøste mennesker i verden, som er i en lignede situation.

Kan du fortælle mig, hvad der foregår inde i dig, hvis du for eksempel synger den sang , du har viet til  din afdøde far?

Denne titel vil jeg altid forbinde med min far. Hver gang jeg synger den. Han er alle steder.  Alligevel ser vi frem og tænker positiv. Dette er, hvad der sker i livet, for alle mennesker, fordi vi er kunstnere er vi ingen undtagelse, vi har bare en chance for at tilføje lyde til sådanne oplevelser og så synge dem, og så hjælpe andre til kunne omfavne folk i sådanne situationer.

Da skæbnen ramte jer, var dine kollegaer der for dig, som er dine konkurrenter, som blandt andet Helene Fischer. Hvordan har du det med det?

Jeg har ingen konkurrenter, jeg har kollegaer. I musikken er det ikke sådanne. Vi laver alle det samme, nemlig om menneskelig kærtegn og sjæl, hvorfor det for mig ikke er en konkurrence.

Du har været i musik branchen i 19 år og har kurs mod 20 års jubilæum. Er der noget ønske du ønsker opfyldt?

For mig er det smukt, som det er i øjeblikket. Når jeg er ude med bandet, er jeg glad. Til næste år planlægger vi en gigantisk tourne med “Abenteuer” skibet som kulisse. Jeg vil bare være lidt af Peter Pan og lidt dysterhed. Jeg vil bortføre folk i 2 ½ time ind i drømme verden.

Skal vi gøre os håb om at eventyret med Dieter Bohlen fortsætter ?

Ja ganske bestemt ( griner)

Andrea-Berg-om

Kilde: Schlager hits 2011

Tidligere artikelHvor er Andrea?
Næste artikelI går i Miami, nu i Kitzbühel