Andrea Bergs tour med “Atlantis” har siden d. 13. Januar rejst gennem Tyskland. I lørdags førte den følsomme sangerinde de Østrigske fans i den udsolgte Wiener Stadthalle til hendes undervands verden.

“Atlantis” er en ø i verden, som i tusinderne år, har fascineret mennesket siden den græske filosof Planton, nævnte denne ideel by for første gang. I følge sagaen var “Atlantis” mineralrig og sank 9600 før Kristus fødsels. På 24 timer sank den i havet og selv i dag leder amatør, og videnskabsmænd efter den sagnomspundne by. Andrea Berg synes at have fundet den og viser os med hendes koncert tour hendes “Atlantis” version.

Fra fanturen 2014
Fra fanturen 2014

En drøm om “Atlantis”

Andrea Berg tager virkelig publikum med til hendes “Atlantis”. Sceneshowet til den 48 årige er konstrueret af Schweizeren Peter René Baumann alias DJ Bobo, der siden 90erne ikke kun er kendt for sin musik, men også for hans spektakulære scene show. Også til “Abenteuer” touren havde musikeren tryllet en piratskib frem til Andrea Berg. Forventningen i Wiener Stadthalle kunne mærkes, for selv før Andrea Berg dukkede op, pustede publikum sæbebobler op i undervands verden. Med titlen fra hendes “Atlantis” album begyndte koncerten. Andrea Berg dukkede op i en fantastisk Caribien blå kjole og stod i resterne af en borg, de faldende søjler var et “A” som “Atlantis” eller “Andrea”. Gennem projektoren svømmede der fisk forbi. En gæst i undervandsverden var skildpadden Sushi. Andrea fortalte den om den menneskelige verden og filosoferede over livet. Sangerinden var gerne en skildpadde, så kunne hun trække sig ind i skjoldet. Men mens hun tænker højt, kom et andet ønske. Var hun en ensom skildpadde i den store ocean, så ville hun savne kærlighed og venner.

Specielle effekts i Poseidons rige

Meget speciel effekt, vimpler og roser kom der fra hal loftet og den omfattende pyroteknik varmede hallen yderligere op. Et børnekor fra Wiener danseskole understøttede, udklædt som elfer,  Krefelderinden på scenen og pustede sæbebobler. Som højdepunkt blev 21 årige Moritz fra publikum taget på scenen. Han blev af Andrea kronet som poseidon i hendes “Atlantis”. Da den unge med en sixpack stadig var single, gav Andrea sig ud som mægler og sagde at hvis damerne var interesseret skulle de sende et billede eller skrive til ham: “Jeg er ligesom mor og vælger et par enkelt ud”, blinkede hun til Moritz. Endelig kom han ud udklædt som gud af de syv oceanerog fik en live bad på scene og dansede til en Flaschdance klassiker “What a Felling”.

Andrea-Berg-Atlantis-cover

Hit på Hit

Den uddannede sygeplejerske Andrea Berg begejstrede fans ved Wien koncerten med hit fra det aktuelle album “Atlantis”. Det tolvte studio album som udkom i September 2013 og nåede i Tyskland, Østrig og Schweiz toppen på hitlisten. Ikke underligt – stammer de 25 titler fra pennen af succes producenten, ex Modern Talking medlem og DSDS jury Dieter Bohlen, David Brandes og Wolfgang von Webenau, der er ansvarlig for verdens hittet “Mambo No. 5”. Udover hits fra “Atlantis” som “Der letzte tag im paradies” og “Hallo” kunne fans også høre Andrea Berg klassikere som “Du hast mich tausend Mal belogen” og “Die gefühle haben Schweigepflicht”. Ved Wiener koncerten havde Andrea Berg fascineret sit publikum fra første øjeblik og bragt dem i ekstase. Begejstrede klappede hallen med og også det Østrigske publikum kendte hver en line i sangene. Efter et par sange forblev folk ikke siddende de sprang op for at danse. Andrea Berg betyder ren underholdning.

Forbløffende Outfit

Andrea Berg er kendt for sit Outfit og også ved koncerten i Wien fascinerede sangerinde publikum med  fantastiske kostumer. Den første turkis farvede kjole blev med et ryk af sangerinde forvandlet til en stramt siddende kjole. Næppe var den første sang til ende, stod hun i et hav af røde roser i en rød kjole med slæb. I næste øjeblik kom hun ud af tågen i en sølv farvet mini kjole gennem tågen og selv mikrofonen var besat med som sølv sten som glitrede i lyset.

Privat fra Andrea

Under hendes koncert fortalte hun Wien publikum en masse om sig selv. Hun fortalte om sit liv. Hendes perfekte drømme mand skal være romantisk. Hvordan hun sammen med ham på sofaen ser alle hendes ynglings film: “Pretty Woman” med Julia Roberts, “Schlaflos in Seattle” (Søvnløs i Seattle) og naturligvis “Sissi Trilogie” kan heller ikke slå fejl. Sangen “Im nächsten Leben” som hun har skrevet til sin far som døde i 2011, havde hun en passende lang kjole på.

Historisk slutning

Til slut kommer Andrea Berg med en overraskelse. Det schlager begejsterede publikum glæder sig over Evergreens. Schlager dronningen fortolker “Ich liebe das Leben” fra Vicky Leandros, “Das kleine Beisl”, Den Østrigske version af den romantiske Evergreens “Die kleine Kneipe” fra entertainer Peter Alexandre. Også “Über den Wolken” fra Reinhard Mey” og “Eine neue Liebe ist wie ein neues Lebeb” fra Jürgen Marcus sang fans med for fuld musik, og mange mænd tog deres koner og begyndte at danse. I Wiener stadthalle blev den faldende ruin hurtig omdannet til et disko tempel, hvor unge, men også de mange års fans kunne fejre deres Dronning.

Fornøjelse at se dig igen

Efter tre timers koncert var det forbi. Andrea Berg selv går ind i vandfaldet på scenen for øjne af publikum og afslutter det hele. Den rødhårede sangerinde havde en weekend i Østrig og sang i Graz og Linz også. Den 9. August er Andrea Berg igen tilbage ved Open air koncert i Wiener Krieau.

Kilde: Schlagerplanet.com

Vi kan kun glæde os til d. 28/3-2014

Tidligere artikelFra klinikken til koncerten
Næste artikelAndrea Berg fortaler for børn