Kogebøger, krimier og skandaler, de bedste bøger i schlager i „Tag des Buches” af Andrea Berg, Michael Wendler og Roland Kaiser. Vi kan berette fra schlager scenen, en kogebog fra Andrea Berg og en krimi: I dag er det “tag des buchen” ved denne lejlighed går vi omkring emnet i schlager temaet, de smukkeste og mest spændende bøger.

Vi begynder med en rejse i fortiden: I 1939 blev der offentliggjort et hit af sangeren Lale Andersen “Lili Marleen” den blev en international anerkendt soldatersang. I „kunstner barnet: erindrer fra egen hånd: søn af Lale Andersen (“Lili Marleen”) fortæller” beskriver Lale´s søn Michael Wilke at hans barndom var præget af krigen, levevilkår og ikke blot den almindelige hverdag som søn af en berømt af sangerinde.

En usædvanlig overblik over temaet schlager tilbyder krimiroman „Isarblues” af Michael Gerwien. Hoved personen i krimi romanen er tidligere kommissær Max Raintaler, bliver bedt om hjælp en meget varm dag i august i München, af sin ven schlager komponist Heinz Brummer. Han har fået stjålet 5 af hans sange og Max Raintaler skal hjælpe ham med at få dem tilbage.

Et blik bag kulisserne hvor Michael Wendler ønsker læseren med sin bog „Die Faust des Schlagers” at se ind i den glitterene verden af sange.

Sensationel lystne schlager fans vil få noget for deres penge her: Roland Keiser har også forsøgt sig som forfatter. I sin biografi „Roland Kaiser Atempause: Alles ist möglich” fortæller schlager stjernen om sin fortid, hans behandlinger af KOL diagnosen, der lavede overskrifter tilbage i 2000.

Andrea Berg har dog valgt et lettere emne: madlavning. I „Meine Seelenküche: Persönliche Rezepte und Geschichten zum Wohlfühlen” har sangerinden udarbejdet opskrifter til nationale og internationale retter, såsom thailandsk Thom ka gai suppe eller oste retter. Bogen sælges fra den 8 Maj.

andrea_berg

Her er et bog overblik:

Meine Seelenküche: Persönliche Rezepte und Geschichten zum Wohlfühlen” forlag: Riva
af Andrea Berg

„Roland Kaiser Atempause: Alles ist möglich„ forlag: Edition Koch

af Roland Kaiser

„Die Faust des Schlagers” forlag: Riva

af Michael Wendler

„Isarblues” forlag: Gmeiner

af Michael Gerwien

„Künstlerkind: Erinnerungen aus erster Hand: Der Sohn von Lale Andersen (»Lili Marleen«) erzählt” forlag: Deutsche Literaturgesellschaft

af Michael Wilke

Kilde: schlagerplanet.de

Tidligere artikelAndrea Berg – My Danish Collection
Næste artikelHej Drømmepirater.