Artiklen er ikke helt aktuel da den fra 2011, men vi syntes nu alligevel at vi vil dele dette indlæg med jer fans. Der er jo sket en del siden da, da hun jo i dag har stoppet sammenarbejdet med Dieter Bohlen, og vi venter spændt hvem hun laver den nye udgivelse med.

——

Hun har gjort det igen: Med albummet “Abenteuer” (eventyr) som jo er efterfølgeren til “Schwerelos”

En mere passende titel kunne man næppe finde, da de begge har et spændende eventyr. Det tog ca. 1 år at udarbejde albummet, selv for en erfaren pop titan som Dieter Bohlen var det banebrydende. Den lange udvikling havde ikke noget at gøre med det faktum at det var begyndt at vakle mellem dem. Præcis det modsatte var tilfældet. Den succesfulde duo tog den tid det skulle tage, at lade ideer modne og i sidste ende kom der et perfekt produkt ud på marked. Kunstnerinden er tilfreds med resultatet: Albummet er meget afrundet, det har smukke meget dybe ballader, men også nogen groovy numre og de velkendte fox rytmer.

Opgaven og udfordringen i at slå “Schwerelos” var alt andet end let.  Trods alt for Andrea og Dieter lykkes deres værk, for efter bare 6 dage efter at albummet udkom, opnåede de platin. Det spændende spørgsmål var: Hvordan kan man, uden at ligge for meget pres på en selv, opnå dette resultat? Men det bør ikke komme til som et problem.  Det var for deres vedkommende, gennem de fælles oplevelser af produktionen og af arbejdet med “schwerelos”.

Det smukke er, det du har nu. Jeg kan huske, at jeg før vores første fælles arbejde i studiet, havde våde hænder og ikke kunne sove. Jeg tænkte: Guds vilje! Hvordan mon det er at stå ved siden af denne poptitan? forklarer Andrea Berg efterfølgende. Denne “frygt” var fremmed for hende dengang. Efterfølgende ved jeg nu, at han virkelig er en stor kunstner og på den anden side meget professionel, fortæller kunstnerinden.

Dieter Bohlen komplimentere gerne Andrea: “Andreas stemme kan levere melodien og hun er desuden altid pålidelig og perfekt, hun ved hvad hun vil”

For Dieter Bohlen gør at Andrea Berg, hun udskiller sig: “Jeg tror, at du på schlager markedt kun har en chance hvis du er unik. Musikken som schlagersangeren synger er meget ens, og derfor behøver du en kunstner som er meget merkant. Og Andrea har en meget særlig stemme. Samspillet med hendes stemme og min titel skaber en vis magi”.

En magi, som de mange fans også vil føle, når de lytter til “Abenteuer”. For sangerinden var det, at det skulle være en forsættelse af “Schwerelos”. Da albummet “Schwerelos” albummet var klart, eksisterede der stadig en masse potentiale og jeg ville lave en masse mere. Lige som kærligheden går videre, er der også nye ting at fortælle. Lige som livet spiller en omfattende rolle, og at man er trist til mode, men man samler mod til at sige det. Andrea Berg har besluttet at det er den vej, igennem sangene at hun vil dele det med sine fans. Dieter Bohlen kan huske de følelsesladede øjeblikke som forekom under arbejdet i studiet: “I fortiden i Andreas liv, har der været en del smerter som hun bearbejder gennem sine tekster. På albummet er der også et nummer som hun har dedikeret til sin far. Der har også været fældet mange tårer i studiet”.

Ikke mindst på grund af disse intense øjeblikke, er samarbejdet med Andrea mere end en hjerte sag for pop-titanen. Han står fuldt ud bag dette projekt, og mener hans hobby er pop musik og har ingen modsigelser. “Der er kun to muligheder: Enten laver du god musik eller også laver du skrækkelig musik. I det bløde segment, spiller det en rolle, vigtigst af alt gælder om at gøre tingene rigtig godt”.

Vi må derfor antage at Andrea og Dieter virkelig har gjort deres ting godt. Og Andreas fans forventninger til “Abenteuer” er store og sangerinden venter med spænding på at præsentere sit nye værk. “Mine fans er noget særligt, og står mig ganske nær” erklærer Andrea. Da Dieter er producent sørger han for reklame for albummet, for det gør ikke sig selv.

Fansene har fulgt mig i 20 år. Og med dette album med Dieter Bohlen har jeg følt at fansne også vil følge mig der hvor jeg er på vej hen med musikken.

Man kan sige meget om Dieter Bohlen. Men han kender som ingen anden branchen om hvordan den fungere og hvad folket ønsker. Og Andrea Berg er ikke et sekund i tvivl. Det er klart: De to er en drømme duo, og man behøver ikke bekymre sig om fremtiden med disse hits, B og B skal på mange flere eventyr.

andrea-berg-2011-abenteuer-cd

Kilde: Schlager Hits 2011

 

Tidligere artikelUdsalg
Næste artikelAndrea Berg: Ny hårfarve