Hallo Drømmepirater!
Så er alt bagt. I løbet af natten har vi bagt. 20 brød a 6 kg hviler nu trygt på julemarkedet.
Her er opskriften:
Julebrød
ingredienser:
500 g Rosiner
200 g kandiserede appelsinskræl
100 g kandiserede citronskræl
150 g hakkede mandler
300 ml “Bergnüssle” eller rom
600 g Mel type 550
60 g frisk gær
250 ml mælk
30 sukker
2 æggeblommer
2 tsk salt
1 pakke af honningkage krydderi
300 g marcipanmasse
500 g smør
400 g flormelis
1 tsk vanilliesukker
Forberedelse:
Rosiner, kandiserede appelsinskal, kandiserede citronskal og mandler puttes i en skål, med 150 ML “Bergnüssle” eller rom og blandes. Dæk det til og lad det stå i en dag.
Til dejen:
300 g mel i en skål. Knus gæret og bland det med sukker og 150 ML mælk. lav et hul i melet, hæld gærmælks blandingen i og ælt det, dæk det til i 20 minutter et varmt sted.
Resten af mel, mælk, æggeblommer, salt og krydderi blandingen æltes gerne med en dejkrog. Smuldre marcipanen og kom 250 g smør stykker i. Dejen trykkes flad på bordet, fordel frugt blandingen sammen med marcipanen og smørret, ælt det hele godt sammen, drys med mel og lad hvile i yderlige 30 minutter.
Dejen formes til en oval form og tryk en side flad, tryk et hul i midten, tag det flade stykke og fold over. Form nu brødet, læg det på en bageplade og lad det endnu engang hvile. Bages i ovnen ved 160 grader i 1 time. tag det ud og hæld resten af rommen over. smelt resten af smørret og hæld derefter over brødet. Bland flormelis og vanilliesukker, strø det over brødet og lad det køle af 1 time. Derefter kan du pakke det sammen og gemme.
Hav det sjovt med julebagningen.
Jeres Andrea
Kilde: Andre Berg, Facebook