Hallo Drømmepirater!

Så er alt bagt. I løbet af natten har vi bagt. 20 brød a 6 kg hviler nu trygt på julemarkedet.

Her er opskriften:

Julebrød

ingredienser:

500 g Rosiner

200 g kandiserede appelsinskræl

100 g kandiserede citronskræl

150 g hakkede mandler

300 ml “Bergnüssle” eller rom

600 g Mel type 550

60 g frisk gær

250 ml mælk

30 sukker

2 æggeblommer

2 tsk salt

1 pakke af honningkage krydderi

300 g marcipanmasse

500 g smør

400 g flormelis

1 tsk vanilliesukker

Forberedelse:

Rosiner, kandiserede appelsinskal, kandiserede citronskal og mandler puttes i en skål, med 150 ML “Bergnüssle” eller rom og blandes. Dæk det til og lad det stå i en dag.

Til dejen:

300 g mel i en skål. Knus gæret og bland det med sukker og 150 ML mælk. lav et hul i melet, hæld gærmælks blandingen i og  ælt det, dæk det til i 20 minutter et varmt sted.

Resten af mel, mælk, æggeblommer, salt og krydderi blandingen æltes gerne med en dejkrog. Smuldre marcipanen og kom 250 g smør stykker i. Dejen trykkes flad på bordet, fordel frugt blandingen sammen med marcipanen og smørret, ælt det hele godt sammen, drys med mel og lad hvile i yderlige 30 minutter.

Dejen formes til en oval form og tryk en side flad, tryk et hul i midten, tag det flade stykke og fold over. Form nu brødet, læg det på en bageplade og lad det endnu engang hvile. Bages i ovnen ved 160 grader i 1 time. tag det ud og hæld resten af rommen over. smelt resten af smørret og hæld derefter over brødet. Bland flormelis og vanilliesukker, strø det over brødet og lad det køle af 1 time. Derefter kan du pakke det sammen og gemme.

Hav det sjovt med julebagningen.

Jeres Andrea

Andrea Berg julebrød

Kilde: Andre Berg, Facebook